Понеделник, Май 30, 2016
   
Text Size

Реклама

vet_med_2015
nov-vek_prevodi

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

Региона

Дрифтаджии съсипаха поддържано игрище

Дрифтаджии съсипаха едно от помощните игрища на стадион "Миньор", ядоса се във Фейсбук кметът Иво Димов. Зеленият терен се поддържа редовно от общината за футболистите и любителите на този спорт, за съжаление, злосторниците засега са неизвестни.
   

Пътят Тополовград - Стара Загора за тотален ремонт

Жителите на Поляново искат селото им да бъде нормално водоснабденоЖителите на харманлийското Поляново искат чиста питейна вода
Да бъде ремонтиран основно пътят Тополовград - Стара Загора през Светлина и Полски градец поискаха жителите на Тополовград. Те поставиха този проблем пред заместник-областния управител Валентин Ангелов. Той се срещна с тях в рамките на инициативата за изнесени приемни по места на областния управител на Хасково Станислав Дечев. Според местните хора, тази отсечка вече не подлежи на кърпене. Пътят е тотално амортизиран и има нужда от цялостен ремонт.
   

Заловиха 5,2 тона контрабандни дини

Вместо декларираните 400 кила дини, тираджията превозвал още 5,2 тонаТурският тираджия декларирал само 400 кила, одрусаха го с 3250 лева
Контрабанда на 5,2 тона дини предотвратиха инспекторите на пункта Капитан Андреево, съобщиха от митническото бюро в Свиленград. Стоката е открита в турски тир на влизане в страната ни. Според дългогодишни служители на ГКПП-то това е най-голямото заловено количество недекларирани любеници.
   

ФИНАНСОВ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО 2009­-2014 г.ФИНАНСОВ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО 2009 - ­2014 г.

ПРОГРАМА BG04 „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ“

Процедура BG04­-02-­03 „Повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи“

Община Стамболово стартира проект по енергийна ефективност.

Проектът „Внедряване на мерки по енергийна ефективност" в Административна сграда и СОУ „Св. Климент Охридски”­ с. Стамболово, Община Стамболово“, с регистрационен номер на договора BG04­-02­-03­-068-­012, има за цел намаляване вредните емисии от консумацията на енергия в обществената сграда, чрез подмяна на съществуващите нафтови котли с котли на пелети и биомаса, полагане на топлоизолация на стените, сутерена и покрива на сградата, и въвеждане на автоматизация на топлоподаването.

Производството на възобновяема енергия на годишна база ще се равнява близо на 150МWh, а намалените емисии на CO2 ­ близо на 50 тона.

В резултат на изпълнението на проекта ще се съкратят разходите за отопление, ще се подобрят работната и социална среда на администрацията в Община Стамболово и на нейните граждани, а така също и образователната среда в училище „Св. Климент Охридски”.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ, отпусната по проекта на Община Стамболово е 170 000 евро. Срокът на изпълнение на проекта е 12 месеца (18.08.2015 – 18.08.2016г.), като предстои удължаване срока до 04.2017 г.

Проектът се финансира в рамките на програма BG 04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014 г.

Пресконференция за реализацията на проекта, ще се проведе на 20.05.2016 г. от 13:00 часа. в залата на Община Стамболово.

eea grants - http://www.eeagrants.bg/en/2009­2014/ 

 

 

 eea grants http://www.eeagrants.bg/en/2009­2014/

 

Министерство на енергетиката - https://www.me.government.bg/bg

 

 

 

 

 

 

 

Министерство на енергетиката https://www.me.government.bg/bg

Енергийна ефективност и възобновяема енергия - http://www.energygrantsbg.org/bg/

 

 

 

 

 

 

Енергийна ефективност и възобновяема енергия http://www.energygrantsbg.org/bg/

 

N V E - https://www.nve.no/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N V E https://www.nve.no/


Община Стамболово - http://www.stambolovo.bg/

 

Община Стамболово http://www.stambolovo.bg/

 

 


   

Граждани луднаха по къщите в Крепост

Селските имоти стават все по-атрактивни за хората от града, които искат да избягат от шумотевицата, търсейки тишина и спокойствие на село. Това показа репортерско проучване в няколко села край Хасково.
   

Страница 3 от 736

В момента има 388 посетителя в сайта

Login Form