Събота, Август 23, 2014
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

runamit.png
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Региона

Симеоновград иска къщата на Барон Хирш

Лобират транспортното министерство да прехвърли на общината жп гарата и още три имота за социални и културни нужди
Симеоновград иска да получи от държавата четири имота, собственост на "Железопътна инфраструктура". Сред тях са старата жп гара и т. нар. къща на Барон Хирш, чиято компания "Източни железници" построява в периода 1870 - 1874 г. линията Любимец - Белово, с отклонения Симеоновград - Нова Загора - Ямбол.
   

Заплашван наръга трима бабаити

Тлеещо напрежение, продължило месеци със закани и заплахи, доведе до кърваво меле в Свиленград. Свадата е избухнала между четирима роми на ул. "Синчец" около 1 часа в неделя.
22-годишен младеж бил редовно заплашван от трима съкварталци.

Никой не помни за какво точно е пламнала враждата, само се знае, че продължила с месеци. Стандартните мотиви - дългове, хазарт или жени, напълно липсват, вероятно става въпрос за лична неприязън, казаха за "Хасковска Марица" разследващи инцидента.
Когато се подкрепил с няколко питиета, 22-годишният заплашван решил, че е крайно време да нанесе изпреварващ удар срещу сипещите заплахи към него.
Той извадил джобно ножче с 8-сантиметрово острие и нанесъл удар по най-възрастния от тримата си опоненти. 19-годишният получил рана в областта на корема.
В това време другите двама - момчета на 18 и 16 години, скочили да помагат на авера си.
Нападателят обаче ги посрещнал с острието. 18-годишният получил рана в областта на рамото и порязване по носа. Най-малкият от тримата, който е едва на 16, е пострадал най-тежко. Той е с прободни рани в областта на корема, кръста, лявата мишница и лявото бедро. Момчето е настанено в болница с опасност за живота, но впоследствие е стабилизирано.
Свидетели на кървавото меле извикали полиция и спешна помощ. Автопатрулът дошъл, но нападателят вече бил хукнал да бяга. След полицейско преследване бил заловен и задържан за 24 часа. Линейки откарали пострадалите в болница.
   

Лятно училище помогна на 75 деца от малцинствата

Децата от Черногорово се радват на новите раници и несесериГолям интерес към заниманията от малчугани и родители, в кв. "Изток" правят две групи
75 деца от малцинствата преминаха през лятното училище по проекта за социално включване "Да за децата на Димитровград". Дейностите по инициативата "Допълнителна подготовка за равен старт в училище" стартираха в началото на юли. Групи се сформираха в Димитровград - кв."Изток", където поради големия интерес те бяха две, в Меричлери, с. Черногорово и с. Радиево.
   

Кръстиха африкански пернат на тракийски цар

Мъжка белошипа ветрушка, долетяла от Африка, бе кръстена Одрис, по името на древния тракийски цар. За това съобщиха от екипа на "Зелени Балкани". Одрис е  живял по тези земи, в които сега лети и новият носител на гордото му име, поясниха природозащитниците.
   

Пловдивчанин оглави митницата в Свиленград

Зам.-шефът на управлението под тепетата Боян Тодоров заема мястото на Валери Стайков
Митницата в Свиленград ще се ръководи в продължение на 45 дни от досегашния зам.-шеф на Митница Пловдив Боян Тодоров.
Това се наложи, след като досегашният временно изпълняващ длъжността началник на Митница Свиленград Валери Стайков бе назначен за шест месеца, но на 7 август беше последният ден от временната му заповед за назначение.

Междувременно, както вече писахме, на 8 август служебният министър на финансите Румен Порожанов нареди на бившия директор на Агенция "Митници" Павел Тонев да прекрати конкурсната процедура за избор на началник на Митница Свиленград. Поводът е получен сигнал за нередности по конкурса. Министър Порожанов възложи на Инспектората на Министерството на финансите да извърши проверка по случая.
Преди рокадата на върха Валери Стайков бе единственият, който бе допуснат до защита на концепцията си за управление, до която обаче не се стигна. В момента той е в отпуск до понеделник. Боян Тодоров пък е дългогодишен заместник-началник на Митница Пловдив. При комплицираната ситуация за няколко дни начело на митницата в Свиленград беше зам.-шефката Юлия Чолакова. Очаква се смяна и на други директори в митниците, тъй като новият - стар шеф от времето на ГЕРБ Ваньо Танов заяви, че е заварил ведомството в окаяно състояние със 100 милиона по-малко приходи. Танов се закани, че ще сложи ред, но се чудел как да навакса в момента лошата събираемост.
   

Страница 3 от 617

В момента има 411 посетителя в сайта

Login Form