Събота, Август 02, 2014
   
Text Size

Реклама

runamit.png
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Региона

Бивш кмет на Маджарово се удави в Арда

Бивш кмет на Маджарово се удави във вир на Арда рано сутринта завчера, стана ясно вчера. 75-годишният Никола Стайков Димитров излязъл на разходка край реката със свой приятел.
Двамата се разделили към 7,30 часа, а Димитров решил да се изкъпе.  Малко по-късно минувач забелязал сгънатите на брега дрехи, а на няколко метра в реката - и тялото. Пожарникари извадили трупа след сигнала на спешния телефон 112.
Според очевидци дълбочината на реката на това място не била повече от 30 - 40 сантиметра. Близки допускат, че Димитров може да е получил внезапен здравословен проблем.
Димитров е бил шеф на тогавашния Градски народен съвет в миньорското градче от 1974 до 197 година, когато мандатът е бил 2,5 години. Считан е за един от най-уважаваните хора в общината. "Хасковска Марица" поднася съболезнования на неговите роднини и близки.
   

Седем общини със син език

В близо две трети от Хасковска област има открити случаи на заболели от син език животни. Случаи на заразени тревопасни има в община Ивайловград и в още шест общини от областта - Хасково, Свиленград, Любимец, Маджарово, Харманли и Стамболово.
   

Стефан Димитров: Хасково 2009 да тренира гратис на базите в Димитровград

Безплатно ползване на димитровградските спортни бази за тренировъчна спортна дейност на ПФК "Хасково 2009" предложи вчера председателят на Общинския съвет. "Нека нашите съграждани се нагледат на професионален футбол, защото местният е под всякаква критика ", заяви Стефан Димитров.
   

Гърция огладня за наш персонал

Съседите дават по 800 евро месечна заплата за летния сезон по Бяло море, стига да знаеш малко гръцки
За глад за български работници по Бяло море съобщават медиите в северната част на Гърция. Търсят се сервитьори, бармани, оберкелнери, управители на заведения, рецепционисти. Заплатите са около 800 евро на месец с осигурена квартира, а работата е за летния сезон.

Че имат нужда от персонал, който да знае български език, потвърди и собственикът на хотел и заведение Йоргос от Фанари. Според него стига да знаеш няколко думи на гръцки, за да се оправиш с поръчките, си готов за наемане. Причината това лято да се търсят толкова много български работници е напливът на нашенци на Бяло море след отварянето на пункта до Кърджали.
След отварянето на Маказа ивицата от Александруполис до Кавала е залята от български летовници. Във Фанари, който е един от най-известните курорти в тази част на Гърция, това лято няма свободни стаи до средата на септември. Селцето се намира само на 20-ина километра от Комотини и на 40-ина от Маказа. Според Йоргос това лято при него е пълно с хора предимно от Хасково, Кърджали, Смолян и Пловдив.
"Почиващите казват, че тук им е по-близо, отколкото вашето море, а цените са същите", обясни гръцкият бизнесмен, който за сезона е наел шест българи.
Апартамент с две стаи и кухня на повечето места струва 50 евро на ден. В него спокойно могат да летуват две семейства с четири деца. Повечето от нашенците искат именно такъв тип квартира, защото могат и да си готвят в нея. Въпреки това, заведенията във Фанари са пълни, а собствениците отчитат невиждан ръст на оборотите от години.
   

Среднощен потоп удари Димитровградско

И вчера огнеборците отводняваха залети имоти, в Добрич и Крум улиците с дупки до колене
Цели 64 литра на квадратен метър миналата нощ превърнаха за час и половина Димитровград в езеро. Пороят и гръмотевичната буря удари жилищни имоти, заведения, приземни етажи. Близките села Крум и Добрич също пострадаха от интензивния дъжд.
   

Страница 3 от 610

В момента има 184 посетителя в сайта

Login Form