Събота, Октомври 01, 2016
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

hefes
nov-vek_prevodi

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

Проф. Щерю Щерев да оглави звеното на ИАРА в Хасково

До избора на новия шеф софийски екипи ще ловят бракониерите по яз. “Тракиец”

Началникът на Териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково - д-р Милчо Милчев, бе понижен в длъжност. От вчера той е редови инспектор по рибните магазини в областта. Това му предложиха официално от ръководството на ИАРА. Изпълнителният й директор д-р Драгомир Господинов обяви това завчера, в Хасково. Поводът за повторното му посещение в града, в рамките на три седмици, бе докладът от проверката на звеното в Хасково. Тя бе предизвикана от подписката на 473 риболовци, искащи оставката на д-р Милчев за несправяне с бракониерството по яз. "Тракиец", и заради тенденциозно отношение с редовите въдичари.

При инспекцията, и на база доклада от нея, д-р Господинов и заместникът му д-р Делев, установили сериозни нарушения на работата на тукашното звено, и Милчев бе освободен незабавно. Първи новината научиха риболовците в Хасково, лично от шефа на ИАРА д-р Господинов, в читалище "Св. Климент Охридски". В същото време въдичарите научиха пак от ръководството на ИАРА, че в Агенцията са пристигнали още две подписки, но този път, в защита на д-р Милчев. Това бе като студен душ за присъстващите в залата, който отприщи гнева им. Оказа се, че подписките в защита на д-р Милчев са от две риболовни сдружения от София и Пловдив  - "Риби и такъми" и "Видри". Шах! Очевидно хасковският началник на аквакултурите д-р Милчо Милчев е много популярен сред пловдивските и софийски риболовци. Защо ли? И така недолюбван от хасковските въдичари. Според запознати, тихата и топла връзка с другите градове се оказва небезизвестният бизнесмен Румен Анастасов, по прякор Козела, чието имение е до самия яз. “Ивайловград” и там остават да нощуват председателите от горепосочените рибарски сдружения. Хора от охраната на Козела, в случая Рангел, инициирал контра подписката в София и Пловдив, както и в някои от рибарските магазини в Хасково. Известно е още, че всички нещатни сътрудници на звеното на ИАРА в Хасково са от Ивайловград, и са хора от охраната на човека с екзотичния животински прякор. Слуховете донасят, че той бил в много добри отношения с инспектора на хасковското звено в Свиленград, който разполага персонално с джип и офис. В същото време инспекторите в Хасково се налага да се справят с един джип, който през седмица - две, е на ремонт. Свиленградският инспектор се оказва и тясната връзка на д-р Милчев с Козела. Дано нещатните сътрудници по яз. “Ивайловград” не започнат да си отмъщават на редовите риболовци заради преврата на д-р Милчев, изразиха опасения те. Омръзна ни да ни тормозят тези по яз. "Ивайловград", оплака се Коста Сарджев. Имал съм много разправии с тях, карали са ме да връщам обратно във водата шарана или другата уловена от мен риба, макар, че съм в нормите, жалва се пред големите шефове той. 

Свалянето на д-р Милчев от поста, като началник на звеното, успокои само донякъде духовете на риболовците. На срещата завчера те настояха и за смяна на някои от инспекторите, защото били в тесни връзки с бракониери. И посочиха редица примери за това пред шефовете на ИАРА. Защо д-р Милчев махна от звеното в Хасково хората, които бяха страшилища за бракониерите и им пишеха актове, а остави тези моми, попита Наско Полита. Мома може ли да варди язовира, мома може да си варди само гащите, осведоми той шефовете на ИАРА.

Работата на инспекторите е плод на техния ръководител, вече няма да бъде така, отсече д-р Господинов. Според него един ръководител може да обединява екипа си, но може и да го разединява, както се е случило със звеното в Хасково. Не е тайна за никого, че инспекторите в звеното са като орел, рак и щука, помежду си. Д-р Драгомир Господинов увери, че ще сплоти екипа в града. Също така той категорично отсече, че до 1 месец бракониерите по водоемите в Хасково ще бъдат изловени.

Кой ще заеме поста на д-р Милчев? За мястото му ще бъде обявен държавен конкурс. За него може да се кандидатира всеки от вас, който счита, че има познанията и възможностите, обърна се към риболовците д-р Драгомир Господинов. В тази връзка вестник "Хасковска Марица" предлага най-подходящия човек, който да оглави звеното в Хасково. Това е нашият колега - професор Щерю Щерев, когото познават всички риболовци.

Предлагаме го, не защото е наш колега и е запален редови въдичар, уловил 50 кила сом през лятото. А защото откровено познава всеки гьол в региона, всяка кола, всеки колега. И най-вече, защото има биологична нетърпимост към бракониерите. И не на последно място способността му да сплотява екип. Докато все пак бъде назначен началник на звеното в Хасково, два джипа с мобилните групи на ИАРА ще патрулират на яз. "Тракиец". Че и после.

Добави коментар


Защитен код
Обнови

В момента има 655 посетителя в сайта

Login Form