Неделя, Май 24, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

darvoto_priem
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Връзват неизрядните търговци предсрочно с НАП

Търговци, които бъдат хванати, че не издават касови бележки на клиентите си, ще се свързват предсрочно с единната електронна система на НАП, предупредиха от приходната агенция.  Промяната е записана в Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби и от септември,  е в сила.
 

Градят Мемориален комплекс зад ДНА

В Хасково да бъде изграден Мемориален комплекс "10-и Пехотен Родопски полк", който да бъде мемориал на бойната слава на региона - за тази идея ще работи учреденият вчера Инициативен комитет. Идеята е на областния управител Ирена Узунова и вчера тя бе приветствана и подкрепена от представители на Съюза на запасните офицери и сержанти, Съюза на ветераните от войните, Държавен териториален архив, Регионалния исторически музей /РИМ/,  представители на военното поделение в Хасково и Камарата на архитектите в България /КАБ/. Сред учредителите на комитета бе Иво Антонов, гл. експерт по въпросите за военните паметници към Министерството на отбраната /МО/.
 

Административният съд със софтуер за незрящи

Специален софтуер помага на незрящи хора да се запознаят със съдебни решения в Информационния център на Административния съд в Хасково. Центърът бе открит официално вчера, но работи  от началото на юни.
   

“Райкомерс” търси 444 хил. лв. от общината и ВиК

Фирмата с претенции за неплатени строителни дейности от 2009 г.

Иск на обща стойност 444 хил.лв., без ДДС, отправи към община Хасково и ВиК строителната компания "Райкомерс конструкшън". Претенциите са за неплатени ремонтни дейности през 2008 и 2009 г. Делото тръгна вчера в Хасковски окръжен съд /ХОС/, като следващото заседание ще е на 17 ноември.
 

Без доброволци в кръводаряването

Кампания стартира за 16-ти път днес, ефектът от мобилните групи - по-голям.
Националната есенна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване "Бъди силен! Дари кръв!" започва днес. Тя се организира от Министерството на здравеопазването и Националния център по трансфузионна хематология, с традиционната подкрепа на БЧК и неправителствени организации.
   

Страница 848 от 1014

В момента има 414 посетителя в сайта

Login Form