Понеделник, Октомври 20, 2014
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

Get Adobe Flash player
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Молят Дянков да спаси Маслиново от безводието

МОСВ и МРРБ почват проверка на договорите за изграждането на канализацията в селото

ХАСКОВО
Иван КОЛЕВ


Има шанс да бъдат намерени пари за довършване на канализацията в Маслиново, каза пред "Хасковска Марица" областният управител Ирена Узунова. Губернаторът в сряда бе на заседание на Министерския съвет и запозна министъра на околната среда и водите Нона Караджова и министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев с проблема на хасковското село, което не е водоснабдено откак съществува.
 

Затрупан в ров бере душа в интензивното

Републикански шампион по кикбокс спасява 52-годишния работник

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


52-годишният свиленградчанин Дачко Георгиев бе спасен от нелепа смърт, след като се оказа затрупан в ров при изграждането на канализация на нова бензиностанция в кв. „Гебран”, научи “Хасковска Марица”. Инцидентът се е случил преди дни. Дачко е общ работник на свиленградска строителна фирма.
 

На вниманието на РДНСК, Агенция по храните, НАП и КОРЗ Нелегален пазар се пръкна в Узунджово


ХАСКОВО
Георги ДИМИТРОВ


Нелегален пазар, на който може да се намери всичко – от кон, до перилни препарати, се е пръкнал в хасковското село Узунджово, увери се репортер на вестника. Зеленото пространство пред ромската махала, току до пътя за Симеоновград, от известно време е заселено с десетки пътуващи търговци.
   

Всеки пети от областта не се определя като българин

За четвърт век регионът се е стопил с 88 943 души

ХАСКОВО
Весела ТОДОРОВА


246 238 души е населението на област Хасково. В региона живее 3.3 % от населението на страната. Официалните  данни сочат близо  4000 души повече, в сравнение с експресните резултати от преброяването през април. За окончателната цифра е способствало ползването за първи път на административни източници от държавата, като регистри на вузове, НОИ, НАП и др., поясни  на пресконференция вчера директорът на Териториалното статистическо бюро Наско Нанев.
 

Георги Иванов не харесва Мидов, иска друг прокурор

Хасковският градоначалник отказа да подпише новия обвинителен акт срещу него, чака си адвоката

ХАСКОВО
Георги ДИМИТРОВ


Кметът на Хасково Георги Иванов настоява за отвод на прокурора Петър Мидов. Това си искане той направи вчера, когато срещу него бе повдигнато ново обвинение за злоупотреба със служебно положение. Както писахме, то е за разчистването на терена на "Билла", където по документи са похарчени 91 хил.лв., а според техническата експертиза на прокуратурата, тази дейност струвала 21 хил.лв. "Фактът, че един и същи прокурор ми вкарва всички обвинения, а другите прокурори всичко онова, което проверяваха, го отмениха, само по себе си говори, че е целенасочена атака.
   

Страница 848 от 961

В момента има 491 посетителя в сайта

Login Form