Вторник, Март 31, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

akva
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

6-часова временна заетост за безработни

Свиленград прави програми за хора на над 50 г., Димитровград- за младежи под 29 г.
Бюрата по труда започнаха приемането на проекти по Националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" за 2012 година. Очаква се и тази година повечето от предложенията да се изготвят от общините, като се залага на дейности от комунално-битов характер, с траен ефект, почасова охрана и поддръжка.
 

Режат от помощи 15-годишен първолак

Над 1500 семейства чакат по 150 лв. от държавата, майка пробва измама с две молби

Първокласник от Димитровград е бил отрязан от еднократна помощ заради значително превишаване на регламентираната възраст. Момчето е на 15-години, а държавата отпуска по 150 лв. кеш само на 7-годишни или на 8-годишни, отложили прекрачването на училищния праг по здравословни причини с протокол от ЛКК. Друго задължително условие е, ученикът да е записан за първи път в първи клас.  Прагът за доход пък е 300 лв. месечно на член от семейството.
 

Симеоновград поведе колоната на безработните

Симеоновград поведе колоната на безработицата в Хасковска област. 23.51% са били незаетите  в общината през август, сочат данните на Регионалната служба по заетостта. Водачът в непрестижната класация през последните години - Маджарово, е на второ място с 21.12 %. 
   

Аварии мъчат “Бадема”

Безводие заради аварии измъчва жителите на хасковския кв. "Бадема" вече няколко дни. Водата периодично спира, от водното дружество, все копаят. Пускат подаването, после го спират, сигнализираха хора от квартала.
 

Фирмена кола изгоря на “Мадара”

Съседи изправени на нокти, трети случай на опожарен автомобил в квартала

Фирмен автомобил Фолксваген Поло изгоря вчера сутринта на ул. "Мадара" в Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен около 1:30 часа, когато живеещи в района чули няколко силни гърмежа. Колата е собственост на лизингово ЕООД, уточняват от полицията.
   

Страница 848 от 1005

В момента има 328 посетителя в сайта

Login Form