Петък, Септември 19, 2014
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

runamit.png
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Пенсионеритев регион с 11 000 повече от децата

Населението на областта застарява, всеки работещ издържа възрастен, малчуган или незает

ХАСКОВО
Цанка СЕМЕРДЖИЕВА


Всеки работещ в областта издържа поне един пенсионер, дете или безработен. Това показват  данните от последното преброяване, съпоставени с тези за безработицата.  Хората на възраст от 18 до 64 г., т.е. трудово активните, са 153  470. От тях обаче 13 812 са без работа, според данните на агенцията по заетостта, която отчита ниво на безработица малко над 9 на сто.
 

Кърлежи разболяха 11 през юни

ХАСКОВО
Весела ТОДОРОВА 
 

11 души от Хасковска област са пострадали от ухапване на кърлеж през юни. Осем от тях са заболели от марсилска треска, а трима са повалени от лаймска борелиоза, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Оттам за пореден път предупреждават най-вече селските стопани,  да спазват стриктни профилактични мерки.
 

Заловиха банда, тормозила региона 2 години

Престъпната група от шестима мъже е установена от хасковски криминалисти и психолози чрез СРС-та на пътя Хасково – Свиленград

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


Разбиха банда от 6-ма мъже, шетала из региона повече от 2 години. Единият от групата е обявен за издирване. Тарторът се оказал 46-годишен от димитровградското село Злато поле, който в момента бил в затвора. С него зад решетките бил и 22-годишен гълъбовец за извършен въоръжен грабеж. Другите 3-ма са на възраст  23 г. , 29 г. и 30 г., от  с. Злато поле, с. Черногорово и Димитровград. Те са с постоянна мярка “задържане”. Шестият е 24-годишен от с. Черногорово и е обявен за общодържавно издирване.
   

Търговци оперират с адреси и имена на граждани

Фирми пробутват стоки с поименни писма, обещаващи участие в томболи за много пари

ХАСКОВО
Сия СТОЯНОВА


Фирми пробват да продават всевъзможни продукти, предлагайки участие в томболи за големи суми. Пощите са пълни с подобни предложения, а всеки от получателите е убеждаван, че е сред привилегированите жители на Хасково, които могат да участват в томболата, ако купи книга, CD, накити и какво ли не.
 

Пенсионери, превърнали парк в кръчма, скочиха заради договор

ОСП на Атанаска Митева реве заради отказа за удължаване на контракта им

ХАСКОВО
Георги ДИМИТРОВ
Анета КУТЕЛОВА


Да направи "Стена на позора", на която да изпише имената на всички общински съветници, гласували против “интересите на пенсионерите”, се закани председателят на Обединения съюз на пенсионерите /ОСП/ Атанаска Митева вчера. Поводът за недоволството й бе решението на местния парламент от последната сесия, с което се отказа удължаване на договора за безвъзмездно ползване на парка до бившата Руска гимназия. Според Атанаска Митева това било “антипенсионерско” решение. “Не сме спирали да работим за обществото в града”, тупаше се в гърдите лидерката на Сдружението. Тя обаче така и не даде смислен отговор защо паркът е превърнат в кръчма.
   

Страница 848 от 952

В момента има 330 посетителя в сайта

Login Form