Понеделник, Септември 01, 2014
   
Text Size

Реклама

Финакорп
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Арест за обралия боляровската поща

Емил Русев е опасен рецидивист, ще чака обвинение зад решетките, реши и ХОС  

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


Пловдивчанинът Емил Русев, ограбил пощата в Болярово, остава в ареста. Това реши хасковският окръжен съд вчера. Той е обвинен за кражба на дамска чанта на служителка с лични пари и 400 лева служебни от пощенския клон в квартала, както и за редица други престъпления.
 

Теч от блок наводни друг, собствениците нехаят

ХАСКОВО
Сия СТОЯНОВА


Теч от бл. 11 в кв. „Орфей” буквално залива по- долния бл. 9.  Принудени сме да газим в мръсотията, тук играят малки деца, не се издържа вече, коментира Живка Ненкова. Течът ту спира, ту започва с нов интензитет, въпрос на време е  водата да стигне до първия вход на бл. 9 Около него  работници поставят нови  плочи, но работата им скоро ще бъде под вода, коментират зяпачи. Понякога течът е толкова силен, че  стига до локалното платно и от там чак до бензиностанция „Шел”,  разказаха още хората.
 

Изметоха града заради липов цвят

Ромски бригади пълнят чували с боклук, дават го  на  пунктовете за изкупуване на билки

ХАСКОВО
Цанка СЕМЕРДЖИЕВА


Ромски бригади буквално изметоха улиците в града, по които има опадал липов цвят. Въоръжени с метли  и лопати, те пълнеха чували с боклука, примесен с ароматния цвят. Даваме го на билка, заявиха  ромите на въпрос какво правят със сметта.  Бригадите са от Карловско и действат доста чевръсто. Днес сме тука, утре- другаде, казаха още те.
   

Благодетелка от Швейцария помага на хасковско семейство

ХАСКОВО
Георги ДИМИТРОВ


Димитровградчанката Дафина Пфиртер, живееща от дълги години в Швейцария, се зае с благородната задача да помогне на хасковско семейство. Дамата се ангажира да подкрепи семейството на Гичка Йорданова. Жената е с тежко онкозаболяване и за да се поддържа са необходими скъпи лекарства, които тя няма възможност да закупи.
 

Запорираха 270 сметки на борчлии

ХАСКОВО
Петя ГЕОРГИЕВА

     
270 банкови сметки на лица с неплатени данъци, осигуровки или стари глоби запорираха публичните изпълнители на НАП в Хасково. Мярката е приложена през първите пет месеца на годината в случаи, когато въпреки поканите, длъжниците не са предприемали действия за доброволно издължаване. По същата причина са запорирани и 68 вземания от трето лице, между които и вземания от работодател. Запорът върху заплатата е сред най-ефективните мерки за принудително събиране на просрочени суми от физически лица, показва практиката на публичните изпълнители.
   

Страница 848 от 943

В момента има 423 посетителя в сайта

Login Form