Петък, Август 28, 2015
   
Text Size

Реклама

etara
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Съдът спря наема на спортните бази

Административният съд отмени решението на ОбС- Хасково за отдаване под наем на спортните съоръжения. Решението на съветниците отиде в съда, след като бе стопирано от областния управител Ирена Узунова, припомня "Хасковска Марица".
 

Със 123 257 лв. дават шанс на 62-ма безработни

На 62-ма души от областта, които досега са получавали социални помощи, ще им бъде осигурена трудова заетост през следващата година. Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри 13 проекта, по които ще бъдат ангажирани хората.
 

Руснаци гласуваха за Дума предсрочно

Руски граждани гласуваха  вчера за представители в държавната Дума. Избирателната секция бе в областна администрация, а право да упражнят вота си имаха около 500 души в областта. Да наблюдава как протича избора в Хасково, бе завеждащият  консулския отдел на посолството на Руската федерация в България Алексей Ушаков.
   

Трансграничен проект реновира зала “Спартак”

Спортна зала "Спартак" най-после може да получи шанс за основен ремонт. Възможността за финансиране идва от евентуално участие на община Хасково в  трансграничен проект между България и Турция /Съвместни трансгранични инициативи за подобряване и насърчаване на социалната кохезия между съседните страни/.
 

Кризата оряза помощите за военноинвалиди

Стотината членове на хасковската организация искат пенсиите им да се обвържат с минималната заплата

Близо наполовина е намалял размерът на еднократната помощ, отпускана на членове на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.  Ако до миналата година, хората в нужда са получавали между 200 и 300 лв., то през 2001 г. сумата варира от 80 до 150 лв.  Това стана ясно на отчетното събрание на хасковската организация в петък, която т. г. чества 20-годишнина от възобновяването на дейността си.
   

Страница 848 от 1040

В момента има 682 посетителя в сайта

Login Form