Сряда, Ноември 25, 2015
   
Text Size

Реклама

nov-vek_prevodi
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Ферма спечели 1.5 млн. лв. за модернизация

Над 1.5 млн. лв. може да получи кравеферма от областта от Програмата за развитие на селските райони. Парите са за модернизация на стопанството, в което се отглеждат 290 крави, съобщиха от фонд "Земеделие".  Това е най- крупната инвестиция в животновъдна ферма по този транш на програмата.
 

12 училища в благотворителен базар

Коледен благотворителен базар организира днес Областна администрация - Хасково. Разпродажбата, в която се включват ученици от 12 училища, се открива във фоайето в 10 часа.
 

Шарка удари деца в града и областта

Скок на случаите на заболели от варицела, отчитат от Регионалната здравна инспекция. За първата половина от месеца са отчетени 50 случая в Хасково и в 27 села от общините.
   

Роми нападнаха Кенана, “берат” дърва

Двайсетина роми, натоварени в 11 каруци бяха заловени да бракониерстват из Кенана. Групата, събирала дърва за огрев в района на зоопарка, бе спряна от общинския отдел КОРЗ и лесничеи. Дървесината бе конфискувана и ще бъде използвана за отопление на животните в зоопарка. 
 

Закон праща базата за спорт под наем

Спортът в Хасково под наем, но на каква цена? Това ще определи предстояща проверка на външни оценители, както впрочем предвидиха още през миналата година от управата на общината, чиято собственост са спортните бази  в града. Това бе решено на сесията на ОбС в петък, по наболелия  от месеци казус.
   

Страница 848 от 1066

В момента има 770 посетителя в сайта

Login Form