Вторник, Януари 27, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

DKC
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Парализиран художник-театрал подреди изложба

32 картини, рисувани с лявата ръка, показва в самостоятелна изложба художникът-театрал Любомир Цакев. Уникалната експозиция е подредена в Градската художествена галерия "Атанас Шаренков" и е част от празничния афиш за Деня на Хасково. Изящните акварели и графики са посветени най-вече на  неговата любима тема - красотата на българската жена. Част от творбите са повлияни от световно  известни автори или са интерпретации на класици. Авторските му картини обаче грабват с прецизен щрих, майсторско тоноизвличане и ярка образност.
 

Хасковските общинари заседават за последно на 16-ти

Последната сесия на настоящия общински съвет в Хасково ще бъде на 16-ти септември, съобщи вчера председателят на ОбС Делян Делчев. На нея ще се разглеждат точки, свързани с разпореждането с общинско имущество, отчета на кмета за първото полугодие на 2011 г., даване на разрешения за промяна на Подробни устройствени планове /ПУП/ и други.
 

Нов харч: 5 лева на квадрат за обследване на сградите

Ако собствениците не извадят сами технически паспорти, общините  ще прибират с изпълнителен лист парите

Нов ангажимент  ще имат новите кметове. Те ще трябва да възложат на собствениците на големи сгради да им направят технически паспорти. Документът става задължителен с Наредба № 5 на МРРБ и на Закона за етажната собственост.
   

Мирослав Радомиров с почетна грамота от астроолимпиада

Абитуриентът от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" Мирослав Радомиров спечели почетна грамота на V-та Международна олимпиада по астрономия и астрофизика в Полша. Българският отбор записа отлично участие, като Момчил Молнар от Русе спечели златен медал,  а Константин Гундев - бронзов, предадоха родните информационни агенции.  В националния тим бе включен и Мирослав Жеков от Димитровград.
 

Отпускари бачкали на мотопистата

Хората, работили по възстановяване на пистата преди състезанието, са били в отпуска, научи „Хасковска Марица” от източници от междуведомствената комисия.  Пред проверяващите те са заявили,  че полагат доброволен труд. Проверки  при работодателите показали, че  са в отпуска.
   

Страница 848 от 988

В момента има 684 посетителя в сайта

Login Form