Петък, Октомври 31, 2014
   
Text Size

Реклама

DKC
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Всеки трети инцидент на пътя е с участието на пешеходец

Катастрофите са предимно заради неправилно пресичане

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


Във всяко трето пътно-транспортно произшествие участва пешеходец, което се дължи на липсата на изградени навици у населението. 165 са глобените пешеходци  за първите 6 месеца на т.г. в Хасковска област. Броят на неправилно пресичащите и движещите се пешеходци по платната за движение е драстично увеличен в сравнение с изминалата година. През цялата 2010 г. са глобени едва 61 души, докато тази година за около 6 месеца глобените са близо три пъти повече. Санкционираните обикновено са неправилно пресичащи или прескачащи загражденията. Глобата за нарушителите е от 20 до 50 лева, напомнят от полицията. 
 

Пак по 150 лв. помощ за първолак

ХАСКОВО,
Весела ТОДОРОВА


По 150 лева еднократна помощ ще получат социално-слаби семейства с първокласник. Кампанията започва на 1 август и ще продължи до 30 септември, съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане - Хасково. Размерът е същият като миналата година.
 

Над 2,4 млн. лв. инвестира ЕВН в региона до юли

ХАСКОВО,
Петя ГЕОРГИЕВА


За 6 месеца – от 1 януари 2011 г. до 30 юни 2011 г., "EВН България Електроразпределение" AД е инвестирало повече от 2,4 млн. лева за подобряване качеството и повишаване на сигурността на електрозахранване в област Хасково.
   

Горя апартамент заради небрежност

ХАСКОВО,
Анета КУТЕЛОВА


Апартамент на хасковската улица "Генерал Бенковски" се подпали по безумен начин вчера. Малко след 15 часа, в жилището на Стефан Георгиев лумнал огън, който спеши два пожарни екипа. Собственикът отказа да разговаря с журналисти. Според комшиите му обаче, огънят се възпламенил от готварската печка на съпругата на Стефан.
 

Отложиха делото на дядо, нападнал зет си с нож

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


Неявяване на вещи лица и свидетел станаха причина Окръжният съд в Хасково да отложи дело за опит за убийство с подсъдим, 81-годишния Стоян Генчев. Според обвинението, на 4 септември 2009 година, възрастният мъж е нападнал и пробол два пъти с нож в гърба 61-годишния Фреди Георгиев, зет на жената, с която Стоян е съжителствал на семейни начала. Като свидетел в съдебна зала вчера разпитаха кмета на село Скобелево - Виолета Ангелова.
   

Страница 848 от 964

В момента има 466 посетителя в сайта

Login Form