Сряда, Юли 23, 2014
   
Text Size

Реклама

Get Adobe Flash player
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Хасково

Ученици от Езиковата с призови места на „Кенгуру”

ХАСКОВО
Христина ГЕРДЖИКОВА


Отборът на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” – Хасково, завоюва седем призови места на националния  кръг на лингвистичното състезание "Европейско кенгуру". В престижната традиционна надпревара в София т. г. са участвали 25  ученици. Във възрастовата група ІХ - Х клас  шестимата гимназисти  от 10 „Д” клас на Езиковата  са заели първите пет места в крайното класиране.
 

Тротоарите – разбити, част от „Одрин” – паркинг

Майки тикат колички на зиг-заг, налага им се да ги вдигат и на ръце

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


Високи и разбити тротоари тормозят майки с колички на път  към детската кухня в централната част на Хасково. За случая сигнализира недоволната Петя Иванова. Всеки ден ми се налага да изкачвам количката с детето по този тротоар на улица “Одрин”, който е висок видимо около 25 см. Минавайки малко по-нагоре пък плочките на тротоара са разбити и ми се налага да тикам количката по платното за движение на колите, разказа гневно Иванова.
 

Глобиха 165 пешеходци

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


165 са глобените пешеходци от началото на тази година, съобщи говорителят на полицията в Хасково Нина Николова. Броят на неправилно пресичащите и движещите се пешеходци по пътните платна за движение е драстично увеличен в сравнение с изминалата година. През 2010 година са глобени 61 души, от които 54 с фиш, а 7 с акт.
   

Ремонтират пътя за ханче Клокотница с европейски пари

Общински съвет даде зелена светлина за четири проекта на администрацията
Нека общината съгласува идеите си  предварително с нас, а не да ни поставя пред свършен факт, призова Себахтин Исмаил

ХАСКОВО
Иван КОЛЕВ


Общинският съвет подкрепи идеята на администрацията да кандидатства по транс-граничен проект България – Гърция за ремонт на пътя Кенана – ханче „Клокотница”. На извънредно заседание вчера присъствалите 36 парламентаристи гласуваха “за” и дадоха зелена светлина на проекта. По него общината ще очаква 3,5 млн.лв.
 

Вещото лице за такса смет отложи делото

ХАСКОВО
Анета КУТЕЛОВА


Делото за такса смет на Хасково бе отложено заради неоткриването на вещото лице. Представляващият кмета на Община Хасково адвокат Иванов поиска заличаването на настоящото вещо лице и призоваването на друго. Заради това Административният съд отложи делото за 7 юли от 13:30 часа.
   

Страница 848 от 929

В момента има 264 посетителя в сайта

Login Form