Петък, Септември 30, 2016
   
Text Size

Реклама

pgvmsz
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

Шефът на ИАРА идва в Хасково

Изпълнителният директор на ИАРА в София - д-р Драгомир Господинов, ще пристигне в Хасково на 19 февруари, вторник. Това той потвърди лично вчера пред "Хасковска Марица". Големият шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури идва в областния център за среща с любителите риболовци от града и региона. Както вече писахме, те настояват за оставката на шефа на хасковското звено на ИАРА - д-р Милчо Милчев, и събраха над 470 подписа с искането си. Подписката бе изпратена преди дни в Министерството на земеделието с копие до главната дирекция на ИАРА.

Риболовците искат главата на д-р Милчев поради няколко причини. Основната е, че сегашният шеф на ИАРА Хасково покровителствал бракониерите по яз. "Тракиец", въпреки че въдичарите го зарибяват вече трета година със собствени средства. Те твърдят още, че д-р Милчев проявявал нехайно и пасивно отношение. Не взимал никакви мерки за залавянето на нарушителите по язовира, както и тези по р. Марица, а се заяждал на дребно с редовите риболовци. За проблемите по водоемите в региона през последните години, получихме много сигнали в "Хасковска Марица". Неведнъж писахме, че поради липса на хора, инспекторите на териториалното звено на ИАРА в Хасково ползват услугите на външни охранители, на които дават специални карти за легитимация. Риболовци на яз. "Ивайловград" се оплакаха, че те превишавали правата си като ги  заплашвали и карали да връщат във водата уловената риба.

Очевидно проблемите на любителите риболовци и държавната служба по "Рибарство и контрол" в Хасково ескалират.
С тях подробно бе запознат още миналата година и изпълнителният директор д-р Драгомир Господинов. Той обеща пред екип на "Хасковска Марица", че ще дойде в Хасково на проверка. След подписката за оставката на д-р Милчев, шефът на ИАРА незабавно предприма визитата във вторник. Къде ще се състои срещата, вчера още не бе ясно. Ангажимент да намерят зала за целта имаха любителите риболовци, които най-много настояваха да се видят с д-р Драгомир Господинов.

Добави коментар


Защитен код
Обнови

В момента има 463 посетителя в сайта

Login Form