Сряда, Април 01, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

hhh_new
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

БСП се удави в плювни

Нова скандална конференция нареди листата за изборите. Първа искат да е Светла Бъчварова

Дъжд от плювни белязаха съботната конференция на БСП-Хасково, на която трябваше да се гласува листата на  партията за предстоящите на 12 май извънредни парламентарни избори. Гневът бе насочен срещу бившия областен управител, по времето на тройната коалиция- Райна Йовчева.
По предложение на Атина Кацару делегатите гласуваха отвод на номинацията на Йовчева, без тя да си е дала такъв. Това предизвика бурен скандал и словесни престрелки от различните легари в партийната организация.

В крайна сметка БСП - Станчев, както публично наричат червената структура в Хасково, нареди листата. На първо място другарите и другарките туриха проф. Светла Бъчварова, ексобластен шеф на областната БСП. За втората позиция най-много гласове събра общинският лидер Иван Станчев. По-надолу местните социалисти наредиха Смиляна Нитова, Чавдар Георгиев и др.

Според част от делегатите, обаче, форумът в събота е нелегитимен. Опозицията на Станчев твърди, че селските партийни структури не са си плащали членския внос с години, което на практика изхвърля членовете им от БСП.

Според вътрешнопартийните правила окончателното предложение за листата на социалистите предстои да бъде гласувано на областно ниво. След това проектът ще бъде изпратен на "Позитано" 20. Истинското редене на листата ще е в централата на партията.

Според кулоарни коментари от съботния форум, предложението на местната структура за кандидат-депутати, ще бъде зачертано от Сергей Станишев с дебел червен маркер.…

Добави коментар


Защитен код
Обнови

В момента има 482 посетителя в сайта

Login Form