Неделя, Юли 24, 2016
   
Text Size

Реклама

darvoto_priem
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

Доктор по педагогика пое спорта в Хасково

Деян АлександровДокторът по педагогика на физическото възпитание Деян Александров е новият шеф на спорта в община Хасково. Той заема мястото на Дарина Панайотова, която излезе в едногодишен неплатен отпуск.
   

Европейски информационен център "Европа Директно - Хасково"


Европейски информационен център "Европа Директно - Хасково"

Работодатели и работещи през тази година ще могат да кандидатстват за евросубсидии

   

Адвокат обвинен в закана за убийство на журналист

Светослав Михайлов от хасковската адвокатска колегия е привлечен като обвиняем за закана за убийство на журналиста от сайта Haskovo.net Тодор Кръшков. Разследването е под ръководството на Димитър Чорбаджиев, районен прокурор на Ивайловград. Папката с делото попадна там, след като хасковските обвинители си дадоха отвод.
   

6 г. затвор за турчин с дрога за 650 бона

За 72 месеца зад решетките при първоначален строг режим отива трафикантът на 10 кг хероин Ерджан Ескиджи от Турция. Също така 50-годишният мъж от Република Турция е глобен със 150 000 лева.
   

Нина МОМЧИЛОВА: Нанчев измени без мое съгласие стиховете ми за алманаха

Г-н Нанчев,
Обръщам се към вас с желанието да ви убедя в нещо много съществено - да бъдете максимално точен в онова, което предлагате на четящите хора в Хасково. Иска ми се да бъда искрена в позицията си и го правя, така както винаги съм го правила. Мисля, че вие не постъпихте коректно, като изменихте моите поетични текстове по свой начин, без да се съобразявате с виждането ми за поезията като личен творчески процес.
   

Бизнесмени дължат хиляди на автокъщи

Търговци от Хасково пропищяха от клиенти, които се разплащат по банков път. Причината е, че обикновено забравяли да преведат парите за закупената стока с месеци. Сред търговците, потърпевши от ситуацията, са и автокъщи на верига известни марки автомобили в областния град.
   

Предлагат адвокат Братанов за почетен гражданин на Хасково

Адвокат Господин Братанов да бъде удостоен със званието „“Почетен гражданин на Хасково” ще гласуват съветниците. Предложението е от Адвокатската колегия, от регионалния център за дистанционно обучение на УНСС и от общественици.
   

Съдят Тирантата за трафик на бебе

За трафик на бебе през границата и още над 30 нелегални емигранти застава в четвъртък пред Свиленградския районен съд 41-годишният хасковлия Тодор Петев - Тирантата. Според запознати със случая се очаква вдругиден Петев да поиска отвод на Темида.
   

Змийският град край село Сърница е на 10 хиляди години

Храмът на свещената змия бе наречено скалното светилище, което бе открито в началото на юни т.г. на около 4 км от село Сърница, община Минерални бани, Хасковско. Светилището датира отпреди 8 хиляди години преди новата ера и е по-старо от древния град на инките в Перу - Мачу Пикчу, за който археолозите смятат, че е построен около 1400 година.
   

Йордан Нанчев представя поети и писатели край реката с тополите

Литературният критик и историк Йордан Нанчев включи 100 поети и писатели в антология за Хасково. Обемният му труд е със заглавие “Край реката с тополите” и е плод на дългогодишната му изследователска дейност.
   

Страница 1 от 569

В момента има 447 посетителя в сайта

Login Form