Петък, Декември 19, 2014
   
Text Size

Реклама

DKC
runamit

Новини

Шум и Блясък

На Цацаров не му стигна глас да накаже Мидов

Един глас не стигна във Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера, за да бъде наказан един от най-опитните държавни обвинители в Хасковската окръжна прокуратура - Петър Мидов. Както първи и единствени писахме, главният прокурор Сотир Цацаров дал указание още на 23 юли т.г.  за налагане на дисциплинарно наказание "забележка" на Мидов.
   

“Трифон Зарезан” на Бончо Янев със злато сред 9431 компютърни рисунки

Възпитаникът на компютърна школа "Вале" Бончо Янев грабна златния медал от  международния конкурс за детска рисунка "Ароматът на разцъфващото изкуство" в Индия. Творбата му “Трифон Зарезан” бе удостоена с най-високото отличие от престижната надпревара.
   

В ТЕЛК в перманентни заседания, не вдигат телефона

В ТЕЛК - Хасково няма телефони, никога не ги вдигат. Така за справки и консултация трябва да се ходи на място, а сред пациентите на комисията има и работещи, жалваха се читатели на вестника. Според сигнала никой не отговоря на посочените номера за председател и лекари в ТЕЛК.
   

Реката захапа стената

Стената на коритото на река Хасковска на места е срутена след наводнението в края на ноември, когато бе залят част от областния град. Читатели сигнализираха, че има паднали каменни блокове. Най-вече до пешеходния мост край ОУ "Св. Климент Охридски".
   

Водата от чешмата - вече и за пиене

Водата от чешмите вече става и за пиене. Това съобщиха вчера от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Временно хасковлии бяха ограничени да ползват водата само за битови нужди заради високо съдържание на манган. То се получи, след като р. Марица заля питейните кладенци край с. Ябълково, откъдето областният град черпи вода.
   

Строят мини ВЕЦ на яз. “Тракиец”

Софийската фирма "Тракивец" ЕАД ще строи мини ВЕЦ под стената на яз. "Тракиец". Това става ясно от инвестиционното предложение на компанията до кмета на общината и РИОСВ. Директорът на регионалната екоинспекция Димитър Илиев е издал становище, че за започване на строителните работи не е необходима оценка по опазването на околната среда, което дава зелена светлина на проекта.
   

Държавата няма капацитет за еврофондовете

Държавата няма капацитет да се справи с европейските фондове. 2014 г., която е първата от новия програмен период, бе нулева. За съжаление, и 2015 г. може да се окаже такава.  Времето обаче не трябва да се губи, а да се използва за проектиране, смята Райна Йовчева, директор на РСО "Марица".  
   

Демирев лежи 18 месеца по-малко за клането на “Липа”

С 18 месеца по-малко ще  лежи в затвора Георги Демирев за миналогодишното клане на улица "Липа" в квартал "Остров Куба". Това реши Хасковският окръжен съд, след като делото бе върнато за преразглеждане от пловдивските апелативни магистрати. Както и предишния път, процесът се гледа по съкратеното производство. Така за убийството на 19-годишната си балдъза - Мария Миткова, Демирев получи 16 години и половина при първоначално строг режим.
   

Без спортист на годината в Симеоновград

За първи път от доста години община Симеоновград няма да почете своите спортни герои за изминаващата 2014 година.
   

Свлачище скъса водопровод, остави 4 квартала на сухо

Активирало се след обилните валежи свлачище скъса главен водопровод в района на животинския пазар и остави няколко квартала на сухо. Без вода  от събота са Хисаря, Овчарски и Македонски и Младежки хълм. 
   

Страница 1 от 490

В момента има 269 посетителя в сайта

Login Form