Понеделник, Април 27, 2015
   
Text Size

Реклама

DKC
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

От Хасково до границата по аутобан още това лято

Още това лято от Хасково до границата с Турция и Гърция ще се стига по аутобан. Това стана ясно от изненадващата визита на министър Лиляна Павлова на автомагистралата в края на миналата седмица.
   

Първа инвестиционна банка представи в град Хасково възможностите за бизнеса през новия програмен период 2014-2020 г.

На 16 април в град Хасково се състоя семинар на тема "Европейско финансиране за бизнеса". Семинарът бе организиран от Първа инвестиционна банка. На събитието присъстваха водещи фирми от града и региона.
   

Търсят сервитьори с опит преди сезона

20 сервитьори със средно образование се търсят от Бюрото по труда в Хасково. Опитът е предимство, се уточнява в обявата. Вакантните места в заведенията преди началото на активния летен сезон по традиция се увеличават. От една страна, работата по места се увеличава от изваждането на маси на открито. От друга - много местни кадри заминават да работят на морето.
   

Трафикантът, сгазил полицай, остава окончателно в ареста

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение на Стефан Георгиев - трафиканта на хора, сгазил граничния полицай Александър Райков. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Така второинстанционните магистрати потвърдиха изцяло решението на Хасковския окръжен съд, с което 30-годишният Стефан бе оставен в следствения арест преди Великден.
   

Привлякоха като обвиняеми Маймуната и Емил за побой

Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми Кръстьо Кръстев - Маймуната и Емил Митев  за причинена средна телесна повреда на Борислав Марков - разстройство на здравето, временно опасно за живота. Това съобщиха официално от Главна прокуратура във вторник привечер.
   

Решено: екстрадираме Румен-Цайса в Австрия

България ще  екстрадира в Австрия бившия зам.-директор на Агенция "Митници" Румен Божинов - Цайса. Това реши вчера 3-членен състав на Хасковския окръжен съд. Самият Божинов заяви писмено пред Темида, че желае час по-скоро да бъде предаден на властите във Виена. Решението е окончателно.
   

Четвъртокласник представя Хасково в Лос Анджелис

"Нека победя, ако не успея, да бъда смел в опита си!" С тези думи откри втория за годината традиционен регионален празник по футбол и народна топка в Хасково спортният директор на Спешъл Олимпикс за България Емил Иванов.
   

Тъст: Убих зетя, защото изпиваше пенсията на дъщерята

Обвиненият в убийство пенсионер Анастас Стайков (67 г.) остава в ареста. Това реши Хасковският окръжен съд. В сряда Стайков умъртвил 51-годишния Жельо Колев в семейния им апартамент на улица "Драгоман" в Хасково. И двамата били пияни, когато възникнал спор как да си поделят пенсията на Делка.
   

Ексмитничар №2 се предаде доброволно на Австрия

Арестуваният бивш зам.-директор на Агенция "Митници" Румен Божинов - Цайса (60 г.) заяви, че иска доброволно да бъде предаден на австрийските власти. Митничар №2 в периода 2006 - 2009 г. декларира писмено съгласието си на заседание в Хасковския окръжен съд.
   

Рибари с великденски жест на милосърдие

Хасковските рибари зарадваха свой болен колега за най-светлия християнски празник Великден с известна сума пари. По инициатива на скулптора Иван Парасков в два от рибарските магазини на областния град те събираха средства за изпадналия в недоимък и здравословни проблеми Деян Арабаджиев.
   

Страница 1 от 505

В момента има 335 посетителя в сайта

Login Form