Вторник, Юли 28, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

реа
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Реклама

kraveferma

Викат чиновници на разпит в 10 вечерта заради затвора

Полицията в Хасково се е самосезирала и е започнала в петък разследване за сградата на бившия затвор, научи "Хасковска Марица". Тогава местен сайт написа, че багери са сринали сградата на някогашния зандан за политзатворници. Тя се намира на кръстовището на улиците "Дунав" и "Стара планина".
   

След като изчисти името си, прокурорът Ванчев подаде оставка

Бившият окръжен прокурор на Хасково и настоящ редови магистрат подаде оставка без да изложи никакви мотиви. Висшият съдебен съвет (ВСС) я прие с почуда в края на миналата седмица. Тя ще влезе официално в сила на 7 септември. Всичко това се случи, след като Ванчев, най-отстраняваният и възстановяваният в длъжност шеф на държавно обвинение в България, изчисти окончателно името си.
   

Гунди с паметна плоча в Хасково

Паметна плоча на легендарния нападател Георги Аспарухов - Гунди бе открита в Хасково. Това е първият такъв паметник на футболиста на 20-и век за България извън столицата. Разположена е на входа на фенклуба на Гунди и Лев Яшин на бул."Съединение".
   

Вял интерес към помощи за първолаци

Едва 232-ма родители от Хасковска област са подали молби за целевата помощ за първокласници.  От социалните служби регистрират вял интерес в първия месец от кампанията, която продължава до 30 септември. По традиция, у нас се чака винаги до последно, а после хората се оплакват, че имало големи опашки, коментираха служители.
   

Вдигат хонорарите на служебните адвокати

Да бъдат увеличени хонорарите на адвокатите по Закона за правната помощ, Това предлага правосъдното министерство, съобщи "Правен свят".
С промени в Наредбата за заплащането на правната помощ, публикувани завчера за обществено обсъждане, максималният размер на възнагражденията се увеличава с от 10 до 200 лв.
   

Разследвано за побой ченге притиска сиромах с конфискация

Освен за побой, жители на Симеоновград упрекват местния полицай Цветан Горанов в притискане на сиромах.
Разследваният за побой младши разузнавач от криминалната полиция в местния участък конфискувал за назидание 2 пакета тютюн от съпруга на пострадалата, довериха и източници от ОДМВР-Хасково. Темата около случая с упражненото насилие от служител на реда е най-коментираната през последните дни в градчето.
   

Джелати умъртвиха котка в шадраван

Джелати умъртвиха котарак в шадравана до книжния базар в Хасково. Първи мъртвото животинче видели вчера сутринта продавачите, които сигнализирали на общинските служби. "Като отидохме, котаракът плуваше мъртъв във водата. Най-вероятно е станал жертва на вагабонти, които са го удавили в жестоки мъки", предположи Милко Колев, който отговаря за поддръжката на шадраваните в Хасково. Той заедно със свой колега са извадили трупа от водата.
   

Вместо на боклука, старите книги в читалищата

Дарете на кварталните читалища ненужните си книги и вещи. С такъв апел се обърна в социалната мрежа фейсбук секретарят на НЧ "Заря" - Хасково Александър Милушев. Дългогодишният културтрегер е член на УС на Съюза на народните читалища в България и негов областен отговорник за Хасково.
   

Масови присъди срещу социалните служби

11 осъдителни окончателни присъди издадоха върховните административни магистрати  за месец срещу социалните служби в страната затова, че са отрязали от полагаемите им помощи деца, болни от диабет. Сред сгафилите социални бюрократи са тези в Хасково и Димитровград.
   

Масови присъди срещу социалните служби

11 осъдителни окончателни присъди издадоха върховните административни магистрати  за месец срещу социалните служби в страната затова, че са отрязали от полагаемите им помощи деца, болни от диабет. Сред сгафилите социални бюрократи са тези в Хасково и Димитровград.
   

Страница 1 от 517

В момента има 955 посетителя в сайта

Login Form