Четвъртък, Април 02, 2015
   
Text Size

Реклама

hhh_new
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

В Езиковата избраха “четящо лисиче”

Десетокласничката от хасковската езикова гимназия Ваня Храмова спечели състезанието по немски език "Четящи лисичета". Тя и останалите 11 състезатели трябваше да направят критичен анализ на две книги на езика на Гьоте. Най-добре се справи Ваня.
   

Купиха карикатура на Борку за жълти стотинки

Карикатурата "Наше село" на художника Борислав Данев бе продадена на търг за жълти стотинки. Хумористичната сценка беляза откриването на изложбата "В шегата е истината" на регионалната библиотека "Христо Смирненски" - Хасково.
   

Футболисти най-добри по математика

Младите надежди на хасковския футбол братя Балтаджиеви обраха наградите на областния кръг на националното състезание “Математическо кенгуру”. Вчера шестокласникът от ПМГ Любен Балтаджиев бе награден за постигнатия най-добър резултат от всички над 600 участници в надпреварата.
   

Неизвестен бере душа с разбит череп

Мъж с неустановена самоличност е в тежко състояние, след като бе блъснат от 48-годишен софиянец с "Мини Купър", съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Инцидентът станал по-миналата вечер в 20,40 часа на шосето след село Манастир по посока Хасково.
   

Връх в Тян Шан носи името Хасково

Знаете ли, че връх, висок 4258 м в планината Тян Шан, носи името Хасково. Тази година се навършват 30 години от експедицията, покорила четирихилядника. Ето фактите за нея, които пусна във фейсбук управителят на Туристическия център Красимир Пилев. 
   

Караиванов излезе от ареста срещу 5000 лева

Срещу 5000 лв. гаранция бе пуснат вчера от следствения арест бившият вече шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов. Това реши Пловдивският апелативен съд. Решението е окончателно и не подлежи на протест. Съпругата на 44-годишния харманлиец се разплака, веднага след като чу произнасянето на Темида.
   

РДНСК бута къща след доноси на съседка

Багерите на РДНСК бутнаха четвърта къща от началото на годината в Хасково. Предните три бяха в ромското гето. Вчера бе разрушено жилището на 5-членното семейство на  Фейме Айвалък от квартал "Изгрев". Къщата се намира на труднодостъпно място и строителните инспектори едва ли щяха да я открият и да констатират, че е незаконна, ако не са били доносите на съседката Незмие.
   

Откриха плоча на тракийски и македонски бежанци

Паметна плоча на тракийски и македонски бежанци в Хасково  бе открита вчера до  паметника на Капитан Петко Войвода.
В Хасково има много потомци на тракийски и македонски българи. Тази плоча е  знак на благодарност към града ни, към някогашната градска управа, която е приела хилядите българи, напуснали родните си места в желанието си да запазят народността си и да живеят в своята родина България.
   

Хасково в Топ 10 по приемни семейства

Хасковска област е в Топ 10 на България по брой приемни семейства. Това съобщи вчера на пресконференция Грета Иванова от Дирекция "Социално подпомагане". 118 били приемните семейства в областта, като само едно от тях отглежда деца доброволно.
   

Ценни находки се връщат в Лозен след 122 години

122 години след откриването на Светилището на Тракийския конник, находките в него се връщат в Лозен. Това е уникално събитие, както за селото, така и за региона, съобщиха от местното читалище "Просвета-1925". 
   

Страница 1 от 503

В момента има 242 посетителя в сайта

Login Form