23.04.2014
   
Text Size

Реклама

Финакорп
Марица новини от Пловдив

Новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Шум и Блясък

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Първолаци от "Шандор Петьофи" помагат на болно момиче

Първокласниците от ОУ "Шандор Петьофи" организираха благотворителна акция за Великден. Заедно със своите класни ръководители те изработиха кошнички, картички, сувенири и боядисаха яйца, които бяха разпродадени на специален базар във фоайето на училището.
   

20 издателства се представят на базара на книгите

Откриването на базара на книгата ще даде официален старт на 42-те Литературни дни "Южна пролет" в Хасково. Лентата ще бъде прерязана в 12 часа днес, а шатрите на 20-те издателства, които ще се представят тази година, бяха монтирани вчера.
   

Еколози чистят Кенана от боклуци

Освобождават общините от таксите за депониране на отпадъците за два дни
На 26 и 27 април общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци. Това ще ги насърчи да организират събирането на отпадъка от своята територия.
   

Малчугани на виртуална разходка из Слънчевата система

Марсианци има в аптеката. Така се казва сиропчето, което ние пием, за да сме здрави и силни. Наистина ли няма никакви марсианци на планетата Марс?
   

Мюфтии от Гърция и Турция честват рождението на Пророка в Хасково

1443 години от рождението на пророка Мохамед отбелязаха мюсюлманите от Хасково вчера.
   

Ретро изложба връща хасковлии назад във времето

Небивал интерес предизвиква изложбата на открито "Хасково. Спомени в снимки". Няма минувач, който да не се спре да разгледа ретро фотографиите от началото и първата половина на миналия век, експонирани в пешеходната зона в центъра на областния град, на  ул. "Отец Паисий".
   

Въвеждат отличие "Почетен знак на Хасково"

Предлагат д-р Ексапет Караханян-Джамбазова за почетен гражданин
Двустепенни почетни отличия се въвеждат в новия правилник, който ще бъде приет на предстоящото заседание на ОбС. Той е по предложение на председателя Иван Иванов и предвижда освен "Почетен гражданин на Хасково", да се въведе и "Почетен знак на град Хасково".
   

И Перчемлиева напусна общината

Началникът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" в община Хасково Стоянка Перчемлиева е освободена от длъжност по нейно желание. Перчемлиева посочила като мотив за напускането си лични причини. Временно нейните функци ще поеме Дияна Вълчева, която е главен експерт "Здравеопазване" в администрацията.
   

Разширяват Градината по изкуствата

Община Хасково иска да кандидатства с проект за реставрация и реконструкция на сградите на детската градина по изкуствата. Възможност за финансиране на мащабните строително-ремонтни дейности дава програмата "Културно наследство и съвременни изкуства" в мярката "Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство".
   

Осъдиха ученичка от гимназията по ядрена физика

Спецслужбите разследват неуспешен атентат срещу висш магистрат в Хасково
Председателят на окръжния съд в Хасково Мариела Несторова е станала жертва на неуспешен атентат, който е целял осуетяване на важно дело, съобщиха за "Хасковска Марица" отлично осведомени източници.
   

Страница 1 от 452

В момента има 233 посетителя в сайта

Login Form