Сряда, Март 04, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

akva
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Дете с увреждане намери семейство в Америка

Седемгодишно момиченце от Хасково е било осиновено през миналата година от семейство американци. То е с диагноза детска церебрална парализа и тремор, което, според новите му родители, се лекувало успешно в САЩ. Това съобщи на брифинг шефът на Регионална дирекция за социално подпомагане - Хасково, Стефан Манахилов.
   

Тодор Кожухаров подписа договор за саниране

Народният певец Тодор Кожухаров, който представлява сдружение на собствениците, бе първият хасковлия с договор за финансиране по програмата за безплатното саниране. Документът му бе връчен от кмета Георги Иванов. Договорите си получиха  още две сдружения от града.
   

“Колорит” с три награди от “Наследници на Дечко Узунов”

13-годишната Николина Тодева от школа "Колорит" при читалище "Заря" - Хасково, е класирана на първо място във възрастовата си група в националния конкурс за рисунки "Наследници на Дечко Узунов". Надпреварата в Казанлък се провежда за осми път и тази година в нея са участвали 911 рисунки от 64 школи и училища в цяла България.
   

Пет грации от “Рона” на фест във Виена

5 танцьорки от балет "Рона" - Хасково, заминават за международния фестивал "Виена денс опън".
   

В “Славейче” развяха байрака на свободата

Трети март е рожденият ден на българската свобода. На тази дата празнуваме възстановяването на българската държава. Всеки, който е паднал за родината си, се почита като герой. Това знаят вече всички малчугани от ОДЗ "Славейче" в Хасково.
   

Измамници оглеждат блокове уж за санирането

Изобретателността на мошениците ще се разгърне в пълна сила и при санирането, притесняват се домоуправители. Вече се навъртат разни съмнителни около блока. Казват, че нещо щели да мерят за санирането. Като нищо някой възрастен човек ще ги пусне  в дома си уж да правят енергийно обследване на сградата.
   

Общината иска бившата вечерна гимназия

Община Хасково иска от държавата да й бъде предоставена безвъзмездно собствеността на бившата вечерна гимназия, която се помещаваше в сегашното ОУ "Христо Смирненски". 
   

3 камери дебнат всеки катаджия

По три камери ще има във всяка катаджийска кола. Те ще дебнат пътните полицаи да не бъдат подкупени. В Хасково вече има оборудвани три автомобила с общо шестима полицаи. Два от екипите ще патрулират по магистралата от  Харманли до границата. Другият ще покрива областния град и още две общини.
   

Оправдаха частично зетя на Емил Георгиев за измама

Хасковските окръжни магистрати измениха частично присъдата на зетя на лидера  на "Екогласност" Емил Георгиев - Иван Славов, за телефонни измами. 43-годишният бивш вече учител по физическо бе оправдан по случая на пенсионерката Мария Терзиева, ужилена с 2 златни пръстена за 460 лв. и $60.
   

Панорамен асансьор качва до Девата

Панорамен асансьор ще качва посетители до най-високата статуя на Дева Мария в света. Съоръжението за 13 души, към което ще има  пасарелка, ще струва 1.8 млн. лв. Изграждането му е само един от проектите на община Хасково, за които ще се търси финансиране от новата програма "Региони в растеж". 
   

Страница 1 от 498

В момента има 278 посетителя в сайта

Login Form