18.04.2014
   
Text Size

Реклама

Финакорп
Марица новини от Пловдив

Новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Шум и Блясък

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Въвеждат отличие "Почетен знак на Хасково"

Предлагат д-р Ексапет Караханян-Джамбазова за почетен гражданин
Двустепенни почетни отличия се въвеждат в новия правилник, който ще бъде приет на предстоящото заседание на ОбС. Той е по предложение на председателя Иван Иванов и предвижда освен "Почетен гражданин на Хасково", да се въведе и "Почетен знак на град Хасково".
   

И Перчемлиева напусна общината

Началникът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" в община Хасково Стоянка Перчемлиева е освободена от длъжност по нейно желание. Перчемлиева посочила като мотив за напускането си лични причини. Временно нейните функци ще поеме Дияна Вълчева, която е главен експерт "Здравеопазване" в администрацията.
   

Разширяват Градината по изкуствата

Община Хасково иска да кандидатства с проект за реставрация и реконструкция на сградите на детската градина по изкуствата. Възможност за финансиране на мащабните строително-ремонтни дейности дава програмата "Културно наследство и съвременни изкуства" в мярката "Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство".
   

Осъдиха ученичка от гимназията по ядрена физика

Спецслужбите разследват неуспешен атентат срещу висш магистрат в Хасково
Председателят на окръжния съд в Хасково Мариела Несторова е станала жертва на неуспешен атентат, който е целял осуетяване на важно дело, съобщиха за "Хасковска Марица" отлично осведомени източници.
   

Мъж буйства в банка, водят го в Болярово

Клиенти бягат панически, решили, че става обир. Полицията реагира светкавично
Млад мъж бе закопчан с белезници и отведен с линейка, след като буйства в централния офис на Пощенска банка в Хасково вчера. Инцидентът, при който няма пострадали, стана по обяд.
Видимо доста здравият физически мъж с очила и гола глава влязъл в салона на банката и започнал да се заяжда с персонала и клиентите без повод.
   

Петър Андреев ще е новият директор на Инспекцията по труда

Петър Андреев спечели конкурса за шеф на Инспекцията по труда. Той се е представил по-добре на конкурса. За мястото в държавната структура кандидатстваше и Васил Несторов, който доскоро бе шеф на социалната дирекция в община Хасково.
   

Мъртви души уволниха школски директор

В ОУ "Христо Ботев" - Войводово, точели държавата с пари за несъществуващи ученици
Директорът на ОУ "Христо Ботев" - Войводово, Минка Челебиева е уволнена дисциплинарно. Заповедта й е връчена на 8 април, а наложеното й наказание идва след две проверки от Регионалния инспекторат по образование - Хасково.
   

Таксиджиите доволни, че им разрешават по-стари коли

Ще протестираме, ако увеличат прегледите на автомобилите, заканиха се шофьорите
Таксиметровите шофьори в Хасково са раздвоени в мнението си за промените в Закона за автомобилните превози. В частта за повишаване на възрастовата граница на автомобилите, които могат да се ползват за таксита, те ги подкрепят, но категорично отхвърлят идеята за по-чести технически прегледи на колите им.
   

Тракийки боядисаха яйца с модерни техники

Различни техники за украса на великденски яйца пробваха вчера жените от тракийско дружество "Георги Сапунаров" - Хасково. Дамите показаха завиден усет към красивото, както и желание да усвоят модерни новости в боядисването на символите на Възкресението.
   

Гимназии рекламират нови специалности

11 училища от Хасково се включиха в станалата вече традиционна панорама на средното образование. Във фоайето на Младежки център със свои щандове се  представят седемте професионални гимназии, ГПЧЕ " Проф. д-р Асен Златаров", ПМГ "Акад. Боян Петканчин", спортното училище "Стефан Караджа" и СОУ "Паисий Хилендарски". 
   

Страница 1 от 451

В момента има 442 посетителя в сайта

Login Form