Понеделник, Май 30, 2016
   
Text Size

Реклама

biomaster
nov-vek_prevodi

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

Син строшил черепа и гръбнака на майка си

Арестуваният за убийството на 88-годишната си майка Веселин Стайков остава в следствената килия. Това реши вчера Хасковският окръжен съд. „“Не е вярно, искам вкъщи”, каза в залата 59-годишният обвиняем.
   

42 фирми искат да санират 19 блока

42 фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за ремонт на първите 19 блока в Хасково по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това информираха от общинската администрация.
   

Лозари пръскат масивите извънредно заради дъждовете

се още не съществува опасност за тазгодишната реколта от грозде в Хасковска област заради непрекъснатите дъждове през този месец, но ако продължи да вали още десетина дни и температурите се вдигнат, ще стане страшно.
   

Забраняват дарения от анонимни

Наредба за получаване и управление на даренията на общината влиза в ОбС за втори път.  Предложената първия път бе оттеглена за доработване от вносителя си Росен Пеянков.
След редакцията се  предвижда общината да не приема анонимни дарения, нито такива, които противоречат на морала и добрите нрави. С дарения не могат да се заобикалят обществени поръчки, нито да се влияе на програми на училища и др. общински структури, гласи документът. 
   

Първите фактури за тока с по-ранен срок за плащане излизат на каса от 25 май

Първата група фактури за консумирана електроенергия с по-ранен срок за плащане за клиентите на EVN България ще могат да се плащат на каса от 25 май, информираха от дружеството. По-ранното излизане на сметките е във връзка с преминаването към нови срокове за плащане, които влизат в сила от юни 2016 г., както беше обявено от компанията. Втората група фактури също ще излезе по-рано и ще бъдат на каса от 1 юни 2016 г.
   

17 години затвор за баща, изнасилил малката си дъщеря

Баща, изнасилил 13-годишната си дъщеря, ще лежи 17 години в затвора. Това реши вчера Хасковският окръжен съд. 33-годишният ром от Харманли Желю Иванов ще трябва да започне изтърпяването на наказанието при първоначален строг режим.
   

Дядо Николай освещава “Св. Трифон” в събота

Сдружение “Св.Трифон - Кенана” и  архиерейското наместничество на хасковската духовна околия канят гражданите на Хасково на освещаването на нововъзстановения параклис “Св. Трифон”. Празникът ще се състои  на 21 май, събота, от 11.00 ч.
   

Конкурс събира детски снимки от областта

Конкурс за детски фотографии на областния управител Станислав Дечев още събира снимки. Поводът е 1 юни, а младите фотографи от 1 до 7 клас  могат да запечатат красиви и любими места от цялата област. Това може да са исторически и архитектурни забележителности, паметници и любими места за игра и много други.
   

1571 на матура по български

1571 зрелостници от Хасковска област са допуснати до държавния зрелостен изпит по български език и литература. 53-ма от подалите заявления отпаднаха в последния момент от матурата заради неявяване или получени слаби оценки на поправителните изпити за завършване на 12 клас.
   

Кльонът с Турция е готов на 90%

Защитната ограда по границата с Турция вече е изградена на 90 процента. По трасето от 33 км  се правят последните довършителни работи и до две седмици кльонът ще бъде напълно завършен. Това констатираха в събота зам.-министърът на МВР Филип Гунев и областният управите на Хасково Станислав Дечев. Двамата извършиха пълен обход на защитното съоръжение, което възпрепятства нелегалното преминаване на държавната ни граница.
   

Страница 1 от 562

В момента има 330 посетителя в сайта

Login Form