Вторник, Септември 02, 2014
   
Text Size

Реклама

Финакорп
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Обявиха нов конкурс за шеф на свиленградската митница

Нов конкурс за шеф на митницата в Свиленград е вече обявен, след като предишният беше анулиран в първите дни на служебния кабинет.
Кандидатите трябва да притежават висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки с минимална образователна степен "магистър". От кандидатите се изисква също 7 г. професионален опит, както и 5 г. професионален опит на ръководна длъжност.
   

Подпомогнаха с по 250 лв. 979 първолаци

979 първолаци от Хасковска област вече са получили по 250 лв. целева помощ от държавата. Преобладаващата част от семействата, чиито деца ще прекрачат за първи път училищния праг тази есен, вече са подали молби и не се очаква струпване в социалните служби около 15 септември.
   

Делян Добрев си пожела 4 мандата в региона

Главният епидемиолог д-р Ангел Кунчев е 12-и в листата на ГЕРБ
Очаквам ГЕРБ да има мнозинство в следващия парламент и в Хасково да вземем поне 4 мандата, заяви в събота при регистрацията на местната листа бившият икономически министър Делян Добрев.

"Резултатите от парламентарни избори в Хасковския избирателен район отразяват средните за страната, тъй като тук има пропорция между етносите и социалните прослойки, която е показателна за социолозите.
Амбицията на ГЕРБ е да вкара в следващото Народно събрание четирима депутати от Хасково. Ако това се случи, ще означава, че ГЕРБ ще има над 121 представители в 43-ия парламент", смята Добрев.
На втора позиция е Евгения Ангелова, която е зам.-председател на Общинския съвет в Хасково, а трети е досегашният депутат Владимир Митрушев.
ДПС също регистрира в събота листата си в Хасково. Както беше обявено, водач е лидерът Лютви Местан, а втори е досегашният депутат и местен партиен шеф Мехмед Атаман.
   

Станислав Иванов води листата на реформаторите в Хасково

Станислав Иванов е водач  на хасковската листа на Реформаторския блок за парламентарните избори. В събота реформаторите утвърдиха поставените на първите места в листите си в страната. Станислав Иванов, който е син на кмета на Хасково Георги Иванов, е номиниран от областната структура на Демократи за силна България.

Преди десетина дни той бе регистриран от РИК като независим кандидат за народен представител. Вероятно той ще се откаже от тази регистрация.  Иванов се занимава с  бизнес и досега не е свързван с политическа партия. И на други млади хора от бизнес средите залагат реформаторите в региона. Очаква се на второ и трето място в листата да бъдат поставени Стефан Димитров, председател на ОбС - Димитровград, и Емил Зайчев от Харманли.
Реформаторският блок отива в парламента като гарант за нормално и стабилно управление, а не да стои на тъч линията,  заяви един от лидерите на коалицията  Меглена Кунева при представянето на листите в София.
   

АБВ в Хасково се саморазпусна

Общински организации напускат заедно с Минко Ангелов, кадър на ДПС става втори в листата
Масово напускане на партията на Георги Първанов готвят до дни всички общински структури на АБВ в Хасковско. От младата политическа формация се готвят да си тръгнат всички членове от осем общински формации в Хасковски регион, както и от младежката организация.
   

Подпомогнаха с по 250 лв. 979 първолаци

979 първолаци от Хасковска област вече са получили по 250 лв. целева помощ от държавата. Преобладаващата част от семействата, чиито деца ще прекрачат за първи път училищния праг тази есен, вече са подали молби и не се очаква струпване в социалните служби около 15 септември.
   

Безработицата в Хасково остава най-ниска

Хасково се задържа на върха на класацията за ниска безработица, след като втори месец делът на незаетите в общината остава 8. 9%.  Това съобщи на пресконференция вчера регионалният директор на Службата по заетостта Кадир Муса. В челото остава и Свиленград, с 9.1 %.
   

Пуснаха фен шалове за мача с “Ботев”

Фен шалове на футболен клуб Хасково ще бъдат пуснати в продажба в събота в деня на срещата от 7-ия кръг за първенството на "А" ФГ срещу Ботев (Пловдив), съобщиха от управата на "червено-белите". Шаловете ще могат да се закупят от билетния център, който се намира срещу ДКТ "Иван Димов". Артикулът е в червен цвят с бели орнаменти. Върху шаловете са поставени името и емблемата на клуба. В зависимост от интереса се очаква създаването на различни фен артикули.
   

Американци искат болно сираче

6-годишното момиченце е с лечими увреждания, смятат кандидат-осиновителите
Американско семейство иска да осинови дете с увреждане от новоразкрития център за настаняване от семеен тип в Харманли. 6-годишното момиченце се е отглеждало досега в дом в Стара Загора, но след старта на социалната услуга е преместено в Града на Белоногата. То страда от лека форма на детски паралич и тремор.

Според американците болестите се поддават на лечение и те ще осигурят на българчето адекватни медицински грижи отвъд Океана. Процедурата по международното осиновяване е в ход.
Четирите нови центъра за деца с увреждания в областта - двата в Хасково, в Димитровград и в Харманли, функционират нормално. Част от децата с тежки заболявания остават в Дома за медико-социални грижи за деца в Хасково, поради спецификата на техните увреждания, съобщи Стефан Манахилов, директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане - Хасково. Седем деца са изведени от популярния като дом "Майка и дете" - те са настанени в новите центрове. Така при капацитет от 60 деца, там сега се отглеждат 40, добави той.
Децата с увреждания се предлагат за осиновяване първо в България. За да бъдат включени в списъка за международно, за тях трябва да има три отказа от български кандидат-осиновители, поясни Манахилов.
   

"Драгоман" скочи срещу румънския трафик

Правим анализ дали има съществено увеличение на колите, каза шефът на полицията комисар Ангел Цанков
Трафикът на предимно румънски коли, които пресичат Хасково на път за прохода Маказа и Беломорието, да бъде пренасочен по околовръстното шосе на Хасково, настояват жители на града от улиците "Драгоман", "Добруджа" и около паркинга на комплекс "XXI век".

Около 20 души са се подписали в жалбата до областния управител.  Администрацията на Кадир Исов е препратила жалбата по компетентност до полицията и община Хасково, тъй като решение за промяна на маршрута може да вземе общинската транспортна комисия.
"Взели сме предвид жалбата и в момента правим преброяване на трафика. Въз основа на това преброяване ще направим анализ, който ще предоставим за разглеждане на транспортната комисия в общината. Това е органът, който трябва да вземе решение, защото се касае за общинска пътна мрежа в рамките на Хасково", каза за "Хасковска Марица" шефът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков.
Според полицейския началник основната част от румънските шофьори не минават през Хасково. Тези, които ползват джипиес или компютърна навигация се отбиват още на Горски извор и през Минерални бани излизат на пътя за Маказа при село Петелово.
"Трябва да се прецени внимателно дали тези шофьори са проблем или носят и някакви плюсове за града. Все пак голяма част от румъците спират за почивка в Хасково и вдигат оборота на местните ресторанти, кафенета, магазини и бензиностанции", допълни комисар Цанков.
Искащите промяна в сегашния маршрут за Маказа обаче контрират, че се създават предпоставки за повече ПТП в Хасково и сериозна заплаха за пешеходците заради повишения трафик.
   

Страница 1 от 472

В момента има 694 посетителя в сайта

Login Form