Събота, Октомври 25, 2014
   
Text Size

Реклама

Финакорп
runamit

Новини

Шум и Блясък

Трябват още 30 000 лв. за паметника на Петрова нива

Продължава набирането на средства, с които да бъде възстановен рушащият се паметник на Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива край Малко Търново. От необходимите 70 хиляди лева с помощта на родолюбиви българи вече са събрани 40, а организаторите на благотворителната кампания се надяват за следващата година Илинденско-Преображенското въстание да бъде отбелязано пред напълно реновирания монумент.
   

Здравните власти в Хасково се готвят за ебола

РЗИ поръчва санитарен автомобил за транспортиране на заразени пациенти
Здравните власти в региона се подготвят да реагират адекватно при наличието на потенциално заразени или заразени пациенти. Това става ясно от обявената от РЗИ-Хасково обществена поръчка за закупуването на един санитарен автомобил.
   

Евтини китайци изядоха марковите гуми

Опашки пред гумаджийниците се извиха в дъжда вчера. Повечето шофьори се сещат за смяната на летните със зимни гуми в последния момент, споделиха работници от специализираните сервизи в Хасково. Мрачните прогнози за внезапно влошаване на времето, съпроводено с валежи от дъжд и сняг в края на седмицата, предизвикаха струпванията на коли пред сервизите.
   

Цените на имотите в застой, продажби няма

Леко поевтиняване на имотите в Хасково регистрира Националният статистически институт. Според данните за третото тримесечие на годината средната пазарна цена за кв. м е 761.52 лв., докато за предходните 3 месеца е била 766.67. Цените на имотите тук са доста под средната за страната, която е 868.71 лв. за квадрат.
   

Търсят нов стопанин на Градската градина в Харманли

Хората от Харманли са притеснени за бъдещето на хубавата си градска градина, която се превърна в любимото им място за отдих през последните години. Причина за безпокойството им е фактът, че в началото на седмицата изтече  договорът на концесионера с общината.
   

Брат на булка от Сирия яде бой в “Република”

Бой яде 30-годишният брат на пристанала сирийка в хасковския ромски квартал "Република".  Чужденецът бил открит в нокдаун и без никакви документи на улица в махалата и откаран в безпомощно състояние до местната болница със синини по лицето. След оказаната му медицинска помощ е откаран в миграционния център в Любимец.
   

Журналисти подпомагат студент

Парично дарение от хасковското дружество на Съюза на българските журналисти (СБЖ) и от техен приятел бизнесмен получи 19-годишният студент Веселин Вълчев.
   

Търсят шеф на моргата

Д-р Христо ЕленскиБолницата обяви конкурс за началници на 15 отделения
Областната болница обяви конкурс за началник на отделението по Съдебна медицина. Шеф на моргата е д-р Христо Еленски. Дългогодишният специалист обаче няма да има притеснения да запази поста си, на който е от  1 януари 1989 година.
   

Искат решетки до живот за касапина от “Остров Куба”

Доживотна присъда да бъде наложена на Георги Демирев, който закла в Хасково 19-годишната Мария Миткова.
   

Слави Бинев: Арест за Костов и Кунева

За арестуването на двама видни политици настоя на пресконференция в Хасково избраният оттук депутат на Патриотичния фронт Слави Бинев.
   

Страница 1 от 481

В момента има 585 посетителя в сайта

Login Form